Blog

VESELI DECEMBER

Morda lani, v letu 2020 je vse malo drugače.

Veselja je v teh dneh  pač toliko, kot si ga naredimo sami.


Če je VESELI DECEMBER in PRAZNIČNO VZDUŠJE to, da brezciljno pohajkujemo po ozaljšanih ulicah v upanju, da ob dišečih stojnicah naletimo na znance in prijatelje…, si v vedno večjem stresu belimo glavo kaj komu podariti… ali pa nekritično tekamo za (ne)potrebnimi nakupi… No, potem je vsaj letos prilika, da poiščemo veselje v drugih vsebinah.  

Veselje je, ko z iznajdljivostjo in domišljijo presenetimo najbližje, poiščemo kakšen še nepreizkušen kuharski recept, skupaj s podmladkom izdelamo drobna darilca in okraske za smrečico.  aredimo in lastnoročno napišemo voščilnico – veliko voščilnic! Sprehod v megleno jutro pa… lahko razumemo kot umetniško inštalacijo. In počakamo na sonce. Enkrat bo!


Kaj pa DOBRI MOŽJE? Menda so vsi trije v rizični skupini in se ne upajo preveč kazati.  So pač njihove naloge  prevzele  ženske, tako rekoč –  DOBRE ŽENE. In v  K Maribor Zarja  je zbran cvet dobrotnic. Miklavž nas je pooblastil, da lahko vse njegove dobrote poklonimo mladim s posebnimi potrebami v vrtcu Gustava Šiliha in društvu Sožitje. Zavzete članice nabavile in pripravile 40 paketov za otroški vrtec in 37 paketov za društvo Sožitje. Samo da bo varno in da bo veselje.