Blog

ZARJE SE NE DAMO

Ja, korona nas je hotela upočasniti. A se ne damo.


Mariborske Lionke Zarje smo šele prav zajele sapo. Najprej za druge, potem še zase , smo si rekle. Za druge tako, da smo že oktobra pridno razvažale Hoferjeve pakete vitaminov in sladkih dobrot ter  jih predajale našim zdravstvenim delavcem po ambulantah, COVID oddelkih in urgenci.


Potem so prišli na vrsto računalniki. Mladini, na kateri stoji naša bodočnost, je vendar potrebno zagotoviti vse možne oblike izobraževanja! Z našim posredovanjem se je njihovo število povečalo za 10.  In nismo še končale. Da bi  bilo v našem koncu ljube domovine še več otrok deležnih primerne tehnološke opremljenosti, se podajamo v  novo  akcijo. V decembru steče dobrodelna avkcija umetniških del pod geslom »S čopičem naslikajmo nasmeh«. ( Več na FB). Potekala bo po spletu, računamo pa na izdatno  podporo likovnih ustvarjalcev.


Ko  pa do nas prispejo in se  nas dotaknejo žalostne zgodbe na rob potisnjenih posameznikov, se vprašamo: kako lahko pomagamo In se odločimo.


Bratoma
, ki sta ostala sama in brez doma, namenimo sredstva, ki jih zaradi korone nismo uspele vnovčiti za prigrizke ob  rednih mesečnih  druženjih. Gotovo bo za kak priboljšek.


Tu je še SLADKA ANA. Seveda smo zraven. Uspelo nam je privabiti mojstre iz z Michelinovo zvezdico ozaljšane Gostilne Denk. Obljubili so nam  originalni LIONS DIABETES MENU.  V  mariborski živilski šoli pa pripravljajo recepte za »diabetes sladkosnede«.


In kako smo poskrbele zase? Več se družimo!  Če že ni mogoče fizično, pa smo okrepile socialne stike. O močno obremenjenih telefonskih povezavah ne bi  izgubljale besed. Na video-povezavi pa se vidimo in slišimo vsak teden. Takrat poskrbimo za mirno, spodbudno okolje s slikovitim ozadjem, prezračimo zaprašene nedeljske obleke in osvežimo make-up. Še kapljica dišave ali vabljiva vonjava iz kuhinje, pa je  ob zbujeni domišljiji virtualna podoba naših druženj popolna.


Ne, Zarje se ne damo.