Blog

DOBRODELNI CVET

Cvet je simbol nežnosti, lepote in hvaležnosti.

Ob dnevu žena smo se članice Lions kluba Maribor Zarja, prvič lotile projekta Dobrodelni cvet. Podjetja in posameznike smo povabile, da svojo hvaležnost in spoštovanje do vseh žensk, ki s svojim trudom, ljubeznijo in predanostjo prispevajo k temu, da je naš svet lepši, izkažejo tokrat z doborodelnim cvetom.

Zakaj cvet? S cvetom lahko izrazimo svoje občudovanje in spoštovanje do žensk v našem življenju. Mama, sestra, žena, prijateljica, sodelavka, prav vsaka se razveseli tako čudovite pozornosti. Vsak cvet je drobno darilo, ki ogreje srce in pričara nasmeh.

Nabavile smo cvetje, ga opremile s posebnim sporočilom in ga ob dnevu žena dostavile na trideset različnih lokacij. Zbrana sredstva bomo namenile za pripomoček za fizioterapijo THERA VITAL TRAINER, ki je najnaprednejša oprema za aktivno in pasivno terapevtsko vadbo in je primeren za uporabo pri bolnikih z možgansko kapjo, multiplo sklerozo, poškodbami hrbtenice, še posebej pa je uporaben pri osebah z demenco. Uporabnikom omogoča vadbo tudi, če so priklenjeni na invalidski voziček. Thera Vital Trainer je namenjen za dom starostnikov “Dom pod Gorco”.

Ob pripravi in dostavi cvetja smo čutile povezanost ter tako ponovno dokazale, da s skupnimi močmi zmoremo vse. Sreča, ki smo jo videle v očeh prejemnic tega drobnega darila, je sedla tudi v naša srca. Tako kot jih bo ponovno napolnila v trenutku, ko bomo videli veselje in napredek starostnikov, za katere smo tokrat združile moči.