Blog

Premagali smo 24 stopnic, za Vidovo svobodo! – USPEŠNA SKUPNA AKCIJA MARIBORSKIH LIONS KLUBOV

Vid je dvajsetletni fant, ki je po padcu z mopedom postal paraplegik. Pred padcem je bil Vid eden izmed prostovoljcev, ki so ob lanskih poplavah pomagali na terenu. Aktiven fant, poln življenja, ki pa mu je nesrečen trenutek popolnoma spremenil življenje.

Vid oziroma njegovi starši, morajo do njegovih bivalnih prostorov vsakič premagati 24 stopnic. Si lahko zamislite, kako poteka njihov vsakdan? Vid je potreboval pomoč, zato smo vsi trije mariborski lions klubi združili moči in pričeli z akcijo zbiranja sredstev za nakup dvigala po stopnicah.

V slabe pol leta smo organizirali dobrodelni dogodek, poiskali donatorje, nato izbrali izvajalca in končno je v soboto, 17. februarja 2024, napočil nepozaben dan. Vid je dobil nazaj kanček svoje neodvisnosti in svobode. Dobil je stopniščno dvigalo, ki bo tako njemu, kot njegovi družini olajšalo težak vsakdan. Sredstva za nakup dvigala so bila zbrana s pomočjo LK Maribor, LK Maribor Piramida, LK Maribor Zarja, ki je bil tudi pobudnik in glavni nosilec akcije.

Ko začutimo neizmerno hvaležnost in ko srce zatrepeta ob pogledu na radost v očeh, se ponovno zavemo, da naša dejanja resnično spreminjajo svet na bolje in vlivajo upanje v lepši vsakdan.