Blog

DECEMBRSKO PRESENEČENJE ZA STAROSTNIKE

December je mesec topline, miru in srčnosti. Zarje se zavedamo kako zelo žalosten zna biti svet in koliko ljudi ne občuti čarobnosti praznikov. Zato, smo tudi letos, kot že leta poprej, stopile skupaj in se lotile čudovitega projekta obdarovanja starostnikov. Izbrale smo domove starejših, s katerimi smo v preteklosti že sodelovale in se lotile organizacije.

Ravno ob pravem času smo prejele donacijo volne in gobelinov, s katero nas je razveselil gospod Albin Brencl, član Lions kluba Ptuj. Na tem mestu enostavno moramo povedati, da je gospod Brencl doniral dve toni volne in z njo oskrbel 36 Lions klubov. Lahko rečemo samo: Veliko srčno dejanje.

Članice smo si razdelile naloge, se dogovorile z odgovornimi v domovih starejših in že so se pričele priprave prazničnih paketkov. Dišeči čokoladni medenjaki in voščilnice, ki so jih za nas izdelali otroci Mladinskega doma Maribor. Rdeča pentljica sreče in že smo bile pripravljene za srčno obdarovanje. Po dve članici sva obiskali izbran dom. Obiskale smo pet domov in skupaj razveselile skoraj sto obdarovancev.

Že ob vstopu je bilo opaziti začudene poglede. Oči so presenečeno spremljale, kaj se dogaja. Nekaj ni bilo kot vsak dan. Že s svojim prihodom, prijaznim pozdravom in nasmehom, smo marsikomu polepšale dan.Povsod smo bile lepo sprejete. Veseli so naj bili tako zaposleni, kot stanovalci. Nekateri so najprej malce zmedeno pogledovali, ali se to resnično dogaja, nato pa z največjo srečo, celo s solzami v očeh, sprejeli naše darilo.

Ko smo Zarje govorile o občutkih, ki so tudi nas prevzemali ob tem projektu, nam je skupen bil občutek topline v srcu. Topline, ko vidimo, kako malo je resnično potrebno za srečo. Biti opažen, imeti občutek, da je še nekdo, ki se spomni nate. Nekdo, ki mu je pomembno, da vsaj za praznike, veš da je še dobro na svetu.

Ponovno smo s svojimi dejanji dale UPANJE. Upanje v nov dan!