Blog

LIONS KLUB KORZO RIJEKA (HR) NA OBISKU PRI ZARJAH V MARIBORU

Z velikim veseljem smo bile v soboto, 28.10. in nedeljo, 29.10.2023 gostiteljice ženskega Lions kluba Korzo iz Rijeke (HR), našega pobratenega oz. »posestrenega« kluba.

Prišlo je 17 njihovih članic, ki smo jih že poznale s slovesnega pobratenja na Rijeki. Prisrčen sprejem v Nero Cafe, začetna kavica, sladek prigrizek, kostanj in kozarček mošta so takoj prispevali k odličnemu vzdušju in medsebojnemu navdušenju.

Z gostjami smo nato krenile na krajši ogled Maribora. Vodička je na duhovit, zanimiv in humoren način predstavila mesto in njegovo zgodovino. Celo me, domačinke, smo marsikaj slišale in videle prvič, gostje pa so bile več kot navdušene nad lepoto in urejenostjo našega mesta.

Poznopopoldansko in večerno druženje se je nadaljevalo v Hiši vina Doppler. Tu sta se nam pridružila guvernerka Breda Pečovnik, Jure Šarman, pooblaščenec za mednarodno sodelovanje, in Zdene Podlesnik, koordinator projekta Donirana hrana. Guvernerka je v kratkem nagovoru izpostavila nujnost čezmejnega sodelovanja med Lions klubi. Zdene Podlesnik pa je predstavil projekt Donirana hrana. Na Hrvaškem česa podobnega še ne poznajo, so pa zainteresirani za zagon projekta tudi pri njih. Prijetno druženje se je nadaljevalo ob izvrstni hrani in pijači.

Po za uro daljši noči, smo krenile na Pohorje do hotela Bellevue. Po krajšem sprehodu smo se v hotelu posladkale s pohorsko omleto in pogrele ob kavi ali čaju. Naša predsednica Mirjana je pred slovesom poskrbela za še eno presenečenje. Vsaki gostji je podarila majhen spominek. Poslovile pa smo se ob kozarčku penine.

Naše gostje iz Rijeke niso mogle skriti navdušenja nad prisrčnim sprejemom, bogatim dobrodelnim delovanjem našega kluba, spontanosti,… Vse da je vredno posnemanja, da česa podobnega še niso doživele. In da smo prijazno vabljene na spomladansko druženje pri njih, na otoku Krk.

Po Mariboru

Pri Dopplerju

Na Pohorju

NevKo