Blog

LIONS KLUB MARIBOR ZARJA V LIPNICI (A)

V torek, 24. oktobra 2023, smo se Zarje odpravile na obisk gradu Seggau pri Lipnici v Avstriji. Grad Seggau je vpet v slikovito lepoto južne Štajerske, viden od daleč na gozdnatem griču nad okrožnim mestom Leibnitz. V svoji skoraj 1000-letni zgodovini je večkrat spreminjal podobo, obliko in funkcijo ter prerasel v priljubljeno počitniško destinacijo in največji seminarski in kongresni center na južnem Štajerskem.

Na naše prijetno presenečenje so nas pri vhodu pričakali in pozdravili predstavniki Lions kluba Lipnica (pobrateni z LK Maribor. Prijazno so nas povabili, da jih naj pred povratkom domov obiščemo na njihovem druženju na sedežu kluba.

Po vodenem ogledu gradu smo obiskali njihovo vinsko klet in degustirali nekaj njihovih vin. Sledila je večerja, kjer smo izvedle tudi naše redno torkovo zasedanje. Po večerji pa smo, kot obljubljeno, obiskale lions klub Lipnica, kjer smo se po pozdravnih govorih njihovega predsednika, predsednika LK Maribor in naše predsednice še nekoliko podružili.

NevKo