Blog

GLEDALIŠKI ABONMAJI ZA MLADINSKI DOM MARIBOR

Članice LK Maribor Zarja na različne načine pomagamo otrokom mlajše skupine v Mladinskem domu Maribor, ne le materialno, tudi s hrano za dušo, ki jo ti čustveno ranjeni otroci še kako potrebujejo. Poskrbimo, da doživijo kaj lepega, jih obiščemo, peljemo v  gledališče, skratka, pokažemo jim, da nam je mar zanje.

Tako sta si v septembru dve deklici v spremstvu naše članice Zvonke ogledali predstavo Peter Pan v Narodnem domu. Nad predstavo sta bili  nepopisno navdušeni.

Naslednja srčna gesta pa je bil nakup 10 mladinskih gledaliških abonmajev, ki jih je po posvetu z vodjo skupine, naša Zvonka podarila otrokom.

Z vzgojiteljico in našo Zvonko so si že  ogledali  baletno predstavo Carmina Burana. Predstava je bila izjemna, otroci navdušeni nad vsem: glasbo, orkestrom, zborom in solisti, izjemnimi plesalci, domiselno koreografijo in  samim ambientom gledališča…, bilo je res veličastno!

Večini je bilo to prvo takšno doživetje, zato že nestrpno čakajo naslednjo predstavo. Ta bo že kmalu, 15. decembra bodo uživali v enem najlepših baletnih predstav nasploh: Hrestaču.

Veselijo pa se tudi enega izmed dobrih decembrskih mož, ki jim bo prinesel darilca in žepnino za celo leto.

Drobna dejanja nam običajno mnogo bolj polepšajo vsakdan kot veliki projekti, so prepotrebni kamenčki v mozaiku dobrodelnosti in srčnosti!

NevKo