Blog

DOBRODELNO MIKLAVŽEVANJE 2022

Po dveh “koronskih” letih se je končno lahko nadaljevala tradicija dobrodelnega miklavževanja v organizaciji LK Maribor Zarja.

Dobrodelna Miklavževa stojnica je tudi letos našla domovanje pred prekrasno trgovino s porcelanom Mimi na Grajsken trgu v Mariboru, katere lastnica in članica LK Maribor Zarja je nosila tudi levji delež pri okrasitvi stojnice in sami ponudbi na stojnici. Letos je bila ponudba na stojnici še posebej bogata – od palačink in carskega praženca do čokoladnih lizalk, bonbončkov, pa tudi suhega in svežega sadja. Tudi topli napitki niso manjkali, manjkalo pa ni niti odlično praznično vzdušje predvsem zaradi nastopa ženskega pevskega zbora Glasbena Matica Maribor pod taktirko Zsuzse Budavari Novak, ki je neštete pritegnil in so prisluhnili čudovitim zvokom in donirali v dobrodelno skrinjico. Obiskal nas je tudi Miklavž s svojimi vragci in hudički, ki so do otrok k sreči bili zelo prizanesljivi, Miklavž pa je med otroke delil sladke dobrote in se z njimi fotografiral.

Zbrana sredstva na dobrodelni stojnici in nekaj dodatnih donacij podjetij bodo namenjena izpolnitvi skritih želja otrok iz socialno šibkejših družin.

NevKo