Blog

OBISK V MLADINSKEM DOMU MARIBOR

Naši zelo aktivni članici je prišlo na uho, da so otroci v mladinskem domu pisali božičku za svoje skromne želje in, da bi potrebovali nekaj stvari za osebno rabo.

In res, njihove prošnje niso naletele na gluha ušesa…Naša članica je takoj pristopila k akciji in je ne samo pridobila donacijo, temveč je lastnoročno s pomočjo vzgojiteljic in še z nekaj članicami nabavila za vsakega od 16 otrok pižamo, nogavice, deodorant, gel za tuširanje, milo, mozartove kroglice, božička in še kekse Živilske šole Maribor. Kolikor je bilo možno, so darila prilagodile željam in potrebam posameznikom. Vse skupaj so zapakirale v prikupne vrečke.

V ponedeljek 13. decembra 2021 so predsednica in še štiri članice obiskale gojence 2. in 3. skupine Mladinskega doma. Obisk je bil zelo ganljiv, tudi vzgojiteljice niso mogle skriti svojega veselja. Zahvalile so se za darove, predvsem pa za našo prisotnost, srčnost in toplino, ki jih njihovi gojenci šele spoznavajo in še kako potrebujejo. Na otroke je ta obisk naredil močan vtis, saj kar niso mogli nehati govoriti o tem.

Vsekakor smo naredile nekaj dobrega, ki kliče po še….

In še prisrčna zahvala: