Blog

ISKRICE UPANJA – glasba in film

Dobrodelni koncert ob 20-letnici LK Maribor in LK Maribor Piramida (za nakup avta za razvoz hrane – projekt »Viški hrane«)

LK Maribor in LK Maribor Piramida sta se odločila, da svojo 20-letnico delovanja proslavita s posebno dobrodelno prireditvijo – predstavo »Iskrice upanja«, glasba in film. Prireditev je bila je bila 31. maja 2014 v Unionski dvorani v Mariboru, v sklopu letošnje slovenske lions konvencije.

Neizmerno smo uživali v glasbeni in video predstavi najlepših skladb iz filmov v izvedbi profesorjev in dijakov Konservatorija za glasbo in balet Maribor, izkupiček te prireditve pa je bil namenjen za nakup avta za razvoz hrane socialno ogroženim osebam v okviru projekta »Viški hrane«, ki ga v Mariboru uspešno izvaja LK Maribor Zarja v sodelovanju z obema moškima lions kluboma in Centrom za socilano delo Maribor. S finančno donacijo s strani Zveze lions klubov, distrikt 129, Slovenija in s prispevkom LK Maribor Zarja se je zbralo dovolj denarja za nakup takšnega avta.

S simbolično predajo čeka v obliki avtomobila smo se tako zavezali, da bomo Centru za socialno delo, ki je s 1. majem prevzel večerne prevoze hrane donatorjev Mercator in TUŠ, nabavili ustrezno manjše tovorno vozilo.