Blog

Uresničevanje Projekta viški hrane v Mariboru

LK Maribor Zarja je s 1. oktobrom 2013 pričel uresničevati že pred leti zasnovano idejo koristne uporabe hrane, ki po zaprtju trgovin postane biološki odpadek.
Ideja je počasi prerasla v zahteven projekt, ki ga je vodila za to posebej določena projektna skupina našega kluba. Projekt, ki je plod skupinskega dela, je tako končno zaživel. Ključno za pričetek izvajanja je bila sklenitev pogodbe o donatorstvu med Zvezo Lions klubov, Distrikt 129-Slovenija in Poslovnim sistemom Mercator, d.d. ter seveda maksimalna pripravljenost zaposlenih v Mercator centru Tabor.
Članice kluba po vnaprej določenem vrstnem redu v večernih urah prevzamejo ustrezno zapakirano hrano in jo s svojimi osebnimi vozili brezplačno zapeljejo v zavetišče za brezdomce, ki ga vodi Center za socialno delo Maribor. V nadaljevanju Projekta bo Center za socialno delo poskrbel, da bodo hrano prejeli tudi tisti občani, ki so na meji za pridobitev državne pomoči pa so takšne pomoči kljub temu potrebni.
Ob prvem prevzemu hrane, pripravljene po pravilih za prevoz, smo bile prijetno presenečene nad izjemno prijaznostjo zaposlenih.
Hvala Mercatorju, da je pripomogel prižgati iskrice v očeh pomoči potrebnim in vsem ostalim, ki so pripomogli k uresničitvi Projekta!