Blog

Levje sestre – LK Portorož Zarja , podružnica

V slovenskem distriktu je LK MARIBOR ZARJA eden izmed prepoznavnih treh ženskih klubov. Brez posebnega namena ali odklonilnega stališča do močnejšega spola, smo prepričane, da lahko same, a združene veliko naredimo za boljši danes in jutri pomoči potrebnih. V sedmem letu našega delovanja se nam je ponudila izjemna priložnost in odločile smo se prestopiti štajerske meje. 
Nekaj poznanstev, dobrih misli, iskrenih besed in iskrica je preskočila. Tudi na distriktu je bila polna mera posluha pri bivšem guvernerju Zoranu in sedanji guvernerki Alenki, ki sta nudila vso pomoč in podoporo. Levji delež pri rojstvu prvega podružničnega kluba pa so prevzele kar nove zarje Meira in Irena v sodelovanju s članicami matičnega kluba. Z najboljšimi nameni in s toplino v srcu smo v soboto 14.9.2013 prisostvovale svečanemu dogodku ustanovitve podružničnega kluba v hotelu Marita v Protorožu. V duhu našega letošnjega klubskega slogana » SKUPAJ ZMOREMO« smo tako našo lionistično družino ponosno in polno pričakovanj povečali za 7 članic. V nadaljevanju seveda ciljamo na samostojni klub in novo zvezdico v našem distriktu. 
Po uradnem delu se je druženje preselilo na prisrčen poolparty, kjer pa sta glavno vlogo imeli novi zarji Lucienne in Irena. Lucienne – znana umetnica in glasbenica s spremljevalcem Danielom nas je prijetno glasbeno razvajala, Irena pa nam je ustvarila čudovite poslikave rok in nog. Nepozabno!