Blog

DOBRODELNO MARTINOVANJE

Za letošnje martinovanje z dobrodelno noto so moči združili vsi trije mariborski Lions klubi, LK Maribor, LK  Piramida in LK Zarja. Levji delež priprav so prevzele Zarje, ki so predlagale, da se zbrana sredstva namenijo 20-letnemu Vidu. Vid je septembra, po nesreči z motorjem, postal paraplegik in nujno potrebuje dvigalo. Kakšna ironija usode: še avgusta je v poplavah pomagal kot prostovoljec, sedaj pa sam potrebuje pomoč!

Člani naših LK, njihovi znanci in prijatelji so se tako v petek, 10. 11. 2023, zbrali v Malečniku pred Glaserjevim salonom. Srečanje se je pričelo s penino dobrodošlice, ogledom cerkve sv. Petra in nedavno odkritih katakomb. Po ogledu so se napotili do romantično okrašenega prizorišča, kjer so jih pozdravili in nagovorili predsedniki vseh treh LK: Mirjana Krajnc, Sašo Pocajt in Gorazd Novak, prav tako pa tudi člana LK Slovenj Gradec, Zoran Vodopija in conski predsednik Marjan Gobec. S ponosom lahko povemo, da je bila udeležba mednarodna, saj so se dogodka udeležili tudi člani LK Lipnica iz sosednje Avstrije.

Srečanje se je nadaljevalo s pravo martinovo pojedino, seveda v družbi dobre kapljice  in bogatim srečelovom. Višek večera je bila dražba božičnih dekorativnih izdelkov prestižnih blagovnih znamk. Manjkala ni niti odlična glasbena spremljava ter posebno presenečenje člana LK Ptuj, Albina Brencla, ki je vse navdušil z neverjetnim glasbenim nastopom.

Srečanje se je zaključilo v sproščenem vzdušju polnem smeha, plesa, dobre volje…

 In za piko na i: vesela novica naše predsednice, da smo na dogodku zbrali zajeten kupček  sredstev za našega Vida. Ponovno smo dokazali, da je s sodelovanjem mogoče prav vse in da so DEJANJA UPANJE!

Dan pred martinovanjem je nekaj članic okrasilo Glaserejevo ploščad in jo prav čarobno spremenilo v imeniten prireditveni prostor

Cerkev Sv. Petra v Malečniku in katakombe, ki so bile zgrajene leta 1730

Pozdravni nagovori

Bilo je luštno

Srečelov

NevKo