Blog

POBRATENJE LIONS KLUBA MARIBOR ZARJA IN LIONS KLUBA KORZO RIJEKA

Naš cilj sodelovanja bo organizacija in izvedba enega ali več skupnih humanitarnih dogodkov letno, s poudarkom na dobrodelnem povezovanju in prijateljstvu med klubi naših mest ter širjenju mednarodnega sporočila miru in povezovanja, ki ga prinaša pobratenje lions klubov dveh distriktov in dveh prijateljskih držav, piše v Listini o pobratenju med Lions klubom Maribor Zarja in Lions klubom Korzo Rijeka.

Slavnostnega podpisa listine sta se v petek, 19. maja 2023 na Rijeki, poleg obeh predsednic klubov skupaj s člani klubov udeležila guverner 126. distrikta Hrvaške Alek Konić in guverner 129. distrikta Slovenije Radovan Pušnar ter bodoči guverner za leto 2023 /24 hrvaškega okraja Milorad Stanić.

Predsednica LK Korzo Rijeka Ljiljana Škugor je ob pozdravu vseh prisotnih dejala: S podpisom listine o pobratenju bomo združili moči v humanem družbenem razvoju mest, v katerih živimo in delamo, s projekti in akcijami, ki jih Lionsi sicer izvajamo, vodeni z geslom, da pomagajte skupaj. Skupaj bomo lažje reševale nakopičene probleme v naših lokalnih okoljih, bomo klubi, kjer delujejo posebne ženske, z različnimi izkušnjami in generacijskimi kodami, a z enakimi željami, priložnostmi in cilji, kar nam daje energijo, pogum, predvsem pa strpnost v današnjem res težkem in zahtevnem času.

Predsednica LK Maribor Zarja Liljana Adanič je izpostavila, da se veseli izmenjave dobrih praks različnih vrst pomoči z reškimi članicami, pridobivanja idej za nove akcije in skupno delovanje. Poudarila je pomen slovensekga projekta donirane hrane, ki je največje humanitarno-donatorsko delo na državni ravni, prav tako pa je predstavila nov pilotni projekt to je program pregleda vida za starejše v domovih za starejše. Prav tako pa je izrazila veselje, da se pobratenje dogaja ravno na Rijeki – s prav tako ženskim klubom, s prav tako 37 članicami in prav tako s 15-letnico delovanja.

Guvernerja Konić in Pušnar sta pozdravila vse prisotne in izrazila veliko zadovoljstvo nad delom obeh ženskih klubov, v katerih je pobratenje začetek lepega sodelovanja med dvema mestoma in dvema državama.

Sledil je podpis listin in izmenjava priložnostnih daril. Večer se je nadaljeval v prisrčnem, prijateljskem in več kot navdihujočem druženju ob glasbenih zvokih Daniela in Valterja s hrvaškimi in slovenskimi popevkami. Bilo je res čudovito srečanje, kjer so članice dveh ženskih lions klubov našle skupni jezik, ki povezuje ljubezen do ljudi in potrebo po pomoči, kar lionistke Zarje in Korza počneta že petnajst let.

Članice LK MARIBOR ZARJA smo ponosne in vesele, da bomo lahko sodelovale s klubom KORZO iz Reke.

POVEZANI POMAGAMO! WE SERVE!

NevKo