Blog

USTVARIMO BOLJŠI SVET – DOBRODELNA AKCIJA Z LIDL SLOVENIJA

V Lidlu Slovenija se trudijo, da vsako  dejanje izboljšuje naš interni svet kot tudi svet, ki nas obdaja. S pozitivnim zgledom želijo vplivati na celotno družbo, saj smo skupaj najmočnejši. 

Njihovemu pozivu, “Korak za korakom skupaj krojimo mozaik k boljšemu svetu, zato vas vabimo, da se na to pot skupaj z nami podate tudi vi”  smo Zarje pridobile donacijo, komunikacijo je vodila članica Mirjana, in  pridobile  50 kvalitetnih osebnih računalnikov (brez ekranov). 

Lastnoročno so se računalniki prevzeli na Vrhniki, se s kombijem pripeljali v Maribor, začasen hrambeni prostor pa je ponudil član Mišo Praunseis iz LK Maribor Piramida.

Prvih 15 računalnikov brez ekranov je bilo doniranih OŠ Korena (10 kosov) in otroškemu vrtcu (5 kosov) za računalniške učilnice. Nadaljnjih 10 računalnikov pa je bilo prav tako za računalniško učilnico donirano OŠ Miklavž na Dravskem polju. Le-ti so bili dopolnjeni z ekrani. Centru za sluh in govor Maribor pa je bilo njihovim učencem za osebno uporabo doniranih 5 računalnikov, ekrane pa je doniral član LK Maribor Piramida Davorin Plemenitaš.

Ker še marsikateri šoli in posameznikom še vedno primanjkuje tovrstne opreme, so takšne donacije še vedno kako aktualne, saj se želi vsem otrokom zagotoviti enake pogoje za šolanje. Ponovno je bil dodan nov kamenček v mozaiku dobrodelnosti ….

Lastnoročni prevzem 50 osebnih računalnikov od LIDL Slovenija s strani LK Maribor Zarja
Donirani računalniki
Predaja računalnikov