Blog

S ČOPIČEM SLIKAMO NASMEHE

Ko so  zaostreni ukrepi zaradi epidemije posegli v številne dejavnosti in onemogočali druženja in izvedbo že načrtovanih projektov, je bilo potrebno poiskati nove poti, kako pomagati. Predvsem pa, kako zbrati sredstva za pomoč. Pri LK Maribor Zarja smo zbrale ideje in se lotile akcije – odločile smo se za spletno dražbo  likovnih del.

V lasti kluba se je v letih njegovega delovanja znašla lepa bera slik in grafik, pridobljenih kot darila.

K sodelovanju smo povabile umetnike pa tudi druge likovne ustvarjalce – ljubiteljske slikarje in slikarke, člane in članice likovnih društev, skratka slikarske zanesenjake. K likovnim delom, ki so bila v lasti kluba –  v preteklih letih se jih je nabralo 11 – se je s svojimi deli pridružilo 11 ljubiteljskih ustvarjalcev, ki so za dražbo podarili kar 26 svojih stvaritev. Tako je bilo v spletni avkciji ponujenih 37 raznolikih likovnih del.

Projekt je stekel v prazničnem, zadnjem mesecu leta,  3. decembra 2020  – najprej z vabilom ustvarjalcem  na Facebook – nato pa se nadaljeval s predstavitvijo  donatorjev podarjenih slik.

In če smo Zarje v začetku z zdravim dvomom zrle  v končni rezultat –  časi so pač taki, da ljudje denar raje hranimo za kaj drugega, kot pa je lepa slika – smo bile ob koncu prvega letošnjega meseca preprosto navdušene in skoraj brez besed.

Po vseh vidikih zelo uspešno izpeljana avkcija se je 31.januarja 2021 na spletni strani organizatorja in pomočjo dveh mladih ustvarjalcev – oblikovalke Ane Zupanič, odgovorne za objave in oblikovanje ter  Urbana Puhek, skrbnika naše spletne strani  https://avkcijaslik.si/ zaključila.

Slike, ki so bile na dražbi: