Blog

DONACIJA RAČUNALNIKOV ZA UČENCE OŠ KUNGOTA

Enega večjih problemov nove COVID stvarnosti ta hip  predstavljajo novi načini učenja na daljavo. Mnogi učenci še vedno niso ustrezno tehnično oskrbljeni, zato jim je onemogočeno uspešno sodelovanje v učnem procesu.

Na javno prošnjo ravnateljice OŠ Zg. Kungota, da z donacijo računalnikov pomagamo njihovim osnovnošolcem, se je akcije nemudoma lotil  Lions klub Maribor Zarja. V hitrem odzivu in ob vsestranski pomoči podjetja Comtron, ki je zagotovilo potrebnih deset  računalnikov in poskrbelo za dostavo na šolo, bodo lahko otroci že po končanih počitnicah enakovredno sodelovali pri šolanju na daljavo. Vsi računalniki so otrokom namenjeni  v trajno last.

Članice Lions kluba  Maribor Zarja  bogati misel, da lahko po svojih močeh pridenejo kamenček v bolj spodbudno sliko trenutne stvarnosti. Občutek, ko lahko nekoga prijetno presenetimo in razveselimo, je nepopisno lep.

Seveda so za vse nakupe, ki jih kot klub izvedemo,  potrebna  denarna  sredstva.  Veliko  jih Lions klubi zberemo z dobrodelnimi akcijami, precej pa nam jih  vsako leto namenijo  posamezniki in podjetja, za kar smo iskreno hvaležni. Tako lahko tudi po njihovi zaslugi  pomagamo mnogim, ki pomoč potrebujejo.