Blog

Z umetnostjo proti nasilju v družini – mednarodna potujoča humanitarna razstava umetniških del v Mariboru

Na valentinovo so članice Lions kluba Maribor Zarja ponovno dodale kamenček v mozaiku dobrodelnosti po načelu klubskega slogana »SKUPAJ ZMOREMO«. S kratkim kulturno-umetniškim programom je bila odprta potujoča dobrodelna razstava priznanih hrvaških likovnih umetnikov (Ante Živkovič Fošar, Sašo Petroševski Novak, Božidar Škofač, Vera Antolić) in slovenske akademske kiparke Katje Majer. Na prireditvi je nastopil pevski zbor Glasbena matica pod vodstvom zborovodkinje Zsuzse Budavari Novak, na klavir je zaigrala je mlada umetnica Julija Kancler, zapel nam je operni pevec Marko Mandir, naša članica Valentina pa je zrecitirala pesem Nekoga moraš imeti rad.
Članice LK Maribor Zarja skupaj s še štirimi hrvaškimi lions klubi sodelujejo v projektu z umetnostjo in dobrodelnostjo proti sovraštvu in nasilju v družini, prva tovrstna razstava je že bila v Zagrebu. Izkupiček iz prodaje razstavljenih umetnin v Mariboru je namenjen društvu Hospic pri izvajanju taborov za otroke po preživetih družinskih tragedijah.

Prodajna humanitarna razstava v Art kavarni hotela Piramida bo odprta do 4. marca 2014, nato se seli v Pulo, Vukovar in Osijek, pogovori o razstavi pa potekajo s še nekaterimi slovenskimi in hrvaškimi lions klubi.