31.08.2014:

Razstava v Puli

08.03.2014:

Razstava v Puli

14.02.2014:

Razstava v Art kavarni

14.09.2013:

LK Portorož ZARJA

17.12.2011:

Božična stojnica

10.11.2011: Martinovanje04.10.2011:

Korakci & Zarje

11.11.2010:

Martinova stojnica

Letošnji praznik vina je bil tudi za nas zelo uspešen. Stojnica je bila za nas na nadvse primerni lokaciji. Vodja prireditve Darja je že hitro pripeljala vse, kar je bilo potrebno za uspešno delo. Alemka je poskrbela za jutranjo kavico tako, da smo lahko z nasmehom pozdravile že prve obiskovalce. Prijazno in nasmejano se je delo nadaljevalo cel dan. Vsaka je izpolnila svojo obljubo in pravočasno prinesla dobrote, da je teklo delo naprej. Vendar nam je zadevo zagrenila le Olga. Ni namreč povedala, da je njena ocvirkova potica nesramno dobra in jo je dela na mizo, kjer je hitro zmanjkovala. Žal je nekatere niso dobile niti za pokušino;))). Zdaj pa še dobra novica: dan je bil za nas tudi finančno zelo uspešen. Sabina, Tina, Mojca in jaz smo denar takoj tudi preštele. Nabralo se je 735 €. Dekleta, mislim, da smo lahko upravičeno ponosne nase. Čestitke vsem in hvala tistim, ki so pomagali, pa jih vse ne poznamo /Zavodu za turizem, donatorjem in.../.

18.07.2010:

Izmenjava mladih

Tudi letos smo mariborski Lions klubi organizirali 4-urni ogled Maribora mladim, ki gostujejo v Sloveniji v okviru projekra Izmenjava dih. Peljali smo jih s sedežnico na Trikotno jaso, kjer smo jih pogostili z malico ter pijačo. S Pohor-Jetom smo se spustili v dolino. Zatem smo imeli voden ogled Vinagove kleti z degustacijo vin.  Na koncu smo si ogledali še Maribor od Trga svobode do Lenta. Ogled je vodila Nina Knez članica Leo kluba, za kar se ji iskreno zahvaljujemo.

01.07.2010:

Predaja pomoči

tako je že prvi dan v svojem mandatu Pavla predal pomoč dvema bodočima mamicama Mateji in Meliti - elektronsko varuško (baby-cry). Obe sta gluhi že od rojstva, Melita je zraven tega še slabovidna.

02.06.2010:

Zarje na 4. tradicionalnem Lions Rally v organizaciji LK Konjice

Tudi Zarje smo se udeležile IV. Lions rally 2010 v organizaciji Lions kluba Konjice. Navtična regata je v srednjo Dalmacijo privabila 114 udeležencev regate iz 7 Lions in LEO klubov iz Slovenije, ki so s svojo udeležbo pripomogli zbrati humanitarna sredstva v višini 12.500 EUR. Ponovno smo priborile nagrado za najboljšo žensko ekipo.
 Našega skipperja Leona Budja smo preimenovele v: 5ŽENSK.LEON

25.05.2010:

Izlet v Žičko kartuzijo

Za izlet ob zaključku lionističnega leta 2009/2010 smo Zarje izbrale najlepši dan v mesecu maju. Ogledale smo si Grad v Slovenski Bistrici, Žičko kartuzijo in zaključile z večerjo na Zlatem Griču. Ob vseh lepotah, dobri hrani ibn pijači nam dobre volje niti malo ni manjkalo.

14.05.2010:

Zarje na jadranju

Zarje v ekipi ALEMKA ARSENOVIČ, MIHELA JELER, MAJA KAVALAR SKERBINJEK, DRAGICA SAJKO in VALENTINA PŠLEMENITAŠ smo si zamislile poseben podvig in seicer jadranje ženske ekipe. Sam Bog nam je pomagal še pri izbiri skipperja IGORJA FILIPANČIČA in naš jadralski teden je bil nepozaben. Toliko smeha in vsega lepega skupaj se sploh ne da opisati. Seveda smo se z Igorjem dogovorile že za naslednje leto.

10.05.2010:

Slovesni zaključek 3 projektov

Ponosne smo lahko na naše projekte, ki smo jih uspešno zaključile.
Včeraj so nas na naši svečanosti obiskale ravnateljice vseh mariborskih vseh in 16 (od 21) OŠ ter Centra za sluh in govor. Skupaj nas je bilo 45.
Vzdušje v kavarni Hotela Piramide je bilo prijetno. Dobile smo veliko pohval za naše podvige.
Članek na celi strani Večera je pika na I našim prizadevanjem, da ljudje spoznajo, da so med njimi tudi Zarje, ki jim želimo pomagati.

24.04.2010:

Srečanje predsednikov Zarjina akcija "Očke na velikem planetu"

24. aprila smo se na idilični lokaciji Na Celjski koči zbrali predsedniki in podpredsedniki 4. regiji. Prisotni so bili tudi regijski predsednik Zoran Vodopija, conski predsednik Peter Kosi in conska predsednica Janja Romih. Predsedniki so podali poročila o delu v svojih klubih za preteklo leto. Podpredsedniki so na ta način lahko pridobili kakšno zanimivo idejo za svoj program, ki ga morajo kmalu pripraviti.

22.04.2010:

Očke na velikem planetu

Na MOM smo v okviru naše dolgoročne akcije "Očke na velikem planetu" postavile naš pano z novim grafičnim znakom in obeležile dogodek s podporo župana Franca Kanglerja.

17.04.2010:

Očistimo Slovenijo v enem dnevu

Vseslovenski akciji "očistimo Slovenijo v enem dnevu" smo se pridružile tudi Zarje. Koordinator med organizatorji in našo skupino je bil Leo Klub Maribor. V skupini so bili tudi Lions-i iz LK Maribor Piramida. Temeljito smo očistili Betnavski gozd. Na koncu smo se poveselili ob domači tunki in kozarčku savignona iz sodčka našega botrskega kluba.

13.04.2010:

Predavanje: Slavko Stošicki PDG

Na našem srečanju nas je počastil prejšnji guverner Slavko Stošicki, ki nam je predaval o lionizmu. Pridružil se mu je naš boter in prehšnji guverner Vojko Lah.

27.03.2010:

LEO dobrodelna akcija za Materinski dom

V soboto, 27. 3. 2010 so člani LEO-kluba Maribor izvedli uspešno dobrodelno akcijo. Kupcem Interspara so delili letake, na katerih so bile zapisane želje po osnovnih potrebščinah Materinskega doma Maribor. Akcije smo se udeležile tudi Zarje. Leo-ti so nabrali presenetljivih 7 polnih vozičkov. Čestitamo jim za njihovo idejo in odlično izvedeno akcijo.

19.03.2010:

Sprejem ob 20-obletnici delovanja Lions in Rotary klubov

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je povabil na sprejem ob 20. obletnici Lions in Rotary klubov vse aktualne predsednike Lions, Leo in Rotary klubov ter predstavnike Districta. Dogajanje je bilo v Dvorani Splendens Kongresnega centra Brdo. Slavnostni govor so imeli predsednik dr.Danilo Türk, guvernerka Districta 129 SLO Polonca Kukec ter predstavnik Rotary klubov.

09.03.2010:

Zarjin literarni večer ob Dnevu žena

Pesniško zbirko "MEJAŠI MOJIH GMAJN" avtorja književnika in pesnika Milenka Strašek je predstavil novinar, publicist in Lions Drago Medved. Pesmi je interpretiral dramski igralec Lions Bojan Maroševič. Nastopila sta operni pevec Tim Ribič in Hideyuki Suzuki. Z igranjem na flavto nas je počastila nadebudna 11-letna Ana Veljkovič.

 

06.02.2010:

Zarje obiskale Obarjado LK Ptuj

Na prijazno vabilo LK Ptuj smo se odzvale tudi Zarje in se udeležile 5. tradicionalne Obarjade. Obilno sneženje je poskrbelo za zimsko idilo. Vzdušje na prireditvi je bilo enkratno. Gostitelji so nas povabili na degustacijo v Ptujsko klet, ki jo je ponovno vrhunsko izpeljal Lions in enolog Bojan Kobal. Pridružil se nam je Bernard Ptujski - Princ ptujskega karnevala 2010 Milan Senčar, prav tako Lions LK Ptuj. Posnetki s prireditve povejo največ.

16.01.2010:

Seminar o lionizmu

Seminarja o lionizmu v organizaciji Distrikta 129 na Ptuju smo se udeležile tudi Zarje (8 članic), ki se zahvaljujemo organizatorju za odlično organizacijo, predavateljem pa za kakovostno podajanje ter množico čudovitih misli in besed. Na ta način smo resnično dobile dodatne informacije o delovanju Lions v Sloveniji, ki bodo dragocene za delovanje v klubu. Smatramo, da bi se takih seminarjev morali udeležiti vsi Lions-i.
Na seminarju so svoje izkušnje v Lions gibanju predstavili:
• guvernerka Polonca Kukec (delovanje distrikta, programi v klubih)
• prvi slovenski guverner Janez Bohorič (zgodovina, mednarodni in sodobni lionizem )
• prejšnji guverner Slavko Stošicki (delovanje novih članov, mentorji, vodenje)
• prejšnja guvernerka Lorena Hus (vloga dobrodelnosti, motivacija članov Lions)

23.12.2009:
Predaja donacij

V prostorih VDC Polž smo podelile 3 donacije: VDC Polž je prejej ček v znesku 5.370 € , kolikor je znašal izkupiček od prodaje njihovih slik na avkciji. 9- letni deček Aleksander je prejel elektronsko lupo v vrednosti 2.400 € in 5 otrok je prejelo darilne bone v vrednosti 500 €. Med njimi so 3 deklice (5, 8 in 12) let, ki so izgubile mamo, oče pa je bolan in ne moreskrbeti za njih.

22.12.2009:
Zarje na obisku stojnice naših botrov LK Maribor Piramida

Zarje smo dobile prijazno povabilo botrskega kluba, da jih obiščemo na njihovi tradicionalni novoletni stojnici, kjer točiljo vrhunsko kuhano vino in pripravljajoi obložene kruhke z domačimi dobrotami. Organizirale smo naš sestanek v Hotelu Piramida in se po sestanku odpravile na obisk na Grajski trg. Rahel dež nam ni pokvaril razpoloženja in z veseljem smo si postregle z njihovimi dobrotami ter v veliko kroglo z napisom Prostovoljni prispevki vrgle nekaj €.

08.12.2009:
Srečanje Lions-ov na Ptuju

Na našo pobudo in v organizaciji Aleša Gačnika, člana LK Ptuj smo v torek, 8. decembra organizirali srečanje bližnjih Lions klubov in predstavnikov Districta. Tako smo v prijetnem ambientu Hotela Park zbrali člani in članice LK Maribor Zarja, LK Ptuj, LK Konjice, LK Slovenka Bistrica in člani Districta (bivši guverner Vojko Lah in regijski predsednik Zoran Vodopija).  

13.11.2009:

"Zarja oči zaiskri"
V petek 13. novembra smo Zarje priredile dodrodelni večer z imenom "Zarja Oči Zaiskri", ki je bil namenjen varovancem VDC POLŽ, ljudem s posebnimi potrebami, ki so na prireditvi tudi nastopili s svojim pevskim zborom. S pomočjo likovnega izraza so osebe z motnjo v duševnem in telesnem razvoju lahko uspešne, aktivne, kreativne, občutijo in doživljajo dimenzijo estetike, se samopotrjujejo, sproščajo in vzpostavljajo harmonijo z okoljem. S slikanjem na platno se tako izrazi njihova enkratnost.

19.07.2009:

Izmenjava mladih

Predsednica Mihaela Jeler organizira 3-urni program v Mariboru (brezplačni prevoz s sedežnico na Trikotno jaso, prigrizek in pijača na Trikotni jasi, spust v dolino s Pohorje-Jetom, sprehod od Lenta do Vinagove kleti in tam degustacija. Stroške si razdelimo vsi trije LK iz Maribora. Vsi trije predsedniki spremljamo mlade še na piknik v organizaciji LK Ptuj, ki predstavlja začetek naših med-klubskih druženj.


12.06.2009:

2. klubsko leto smo zaključile z izletom v Prekmurje. Oblekle smo roza ZARJA majčke in bele hlače in tako uniformirane vstopile na avtobus, ki nas je odpeljal na izlet, ki ga je zasnovala Darja. Vsi so nas opazili. Ogledale smo si tropski vrt in svet orhidej v Ocean Orchids v Dobrovniku. Zatem nas je pot vodila na ogled Plečnikove cerkve v Bogojini. Sledil je nepozaben zaključek v stari kmečki hiši preurejeni v muzej, kjer so nam potregli slastni bograč.

03.06.2009:

ZARJE smo se odzvale na dobrodelno akcijo "3. LIONS RALLY" v izvedbi LK KONJICE. Sestavile smo ekipo, za skipperja smo pridobile Leona iz LK Maribor Piramida. Akcija je bila zelo uspešna, saj smo dobile celo pokal za 1. mesto med ženskimi ekipami. Za letos smo bile sicer edine, a drugo leto nas bo sigurno več. Moramo pa se še pohvaliti, da smo premagale tudi 3 moške ekipe od skupno 16.  

22.04.2009:

Dan Zemlje: VDC POLŽ nam je velikodušno odstopil stojnico na kateri smo priredile našo dobrodelno akcijo TI MENI - JAZ TEBI (izmenjava igrač iz projekta "OČKE NA VELIKEM PLANETU")

30.03.2009:

Regijski sestanek predsednikov in podpresednikov v Hotelu Habakuk v organizaciji ZARIJ. Prisoten je tudi guverner dr. Boris Žnidarič in vice guvernerka Polonca Kukec. Na sestanku so predsedniki podali poročila o izpeljanih akcijah v svojih klubih. Zanimiva je pestrost različnih dobrodelnih akcij med klubi (koncerti, plesi, trgatve, modne revije, obarijada, športna tekmovanja, božično-novoletne stojnice, bazarji...)

07.11.2008:
Martinovanje z botri LK Piramida

ZARJE smo organizirale Martonov slow food. Priznani somelje Drago Medved nam je predaval o vinu, kakor se ob tem času spodobi. 

07.06.2008:
Zaključni piknik prvega klubskega leta

Zaključni piknik je predsednica Elza priredila na domačem vrtu. Miza se je šibila dobrot. Elza je poskrbela za obilico jedače, Sonja je prinesla izvrstne namaze, Marjana je spekla odličen kruh... V soju sveč in bakel smo neizmerno uživale...

01.04.2008:

Sestanek LK Zarja v Hotelu Habakuk. Leon Budja iz botrskega kluba LK Maribor Piramida nam pokloni zastavo. Na sestanku je predaval prof. dr. Zmago Turk, dr. med. na temo: "Bolečine v križu". Zmago je sicer ustanovni član in prvi predsednik našega botrskega kluba.

21.02.2008:

Charter Night Lions kluba Maribor Zarja - Casino Mond. Dobrodošlico so nam prišli izreči Lions-i iz in ostalih slovenskih Lions klubov. V uradno "rojstvo" našega kluba nas je pospremila guvernerka Lorena Hus. Imele pa smo še posebno čast, saj se je naše slovesnosti udeležil sam predsednik Mednarodne zveze Lions klubov (Lions clubs International) gospod Mahendra Amarasuriya iz Šri Lanke.