UMETNIKI IN UMETNICE, SLIKARJI IN SLIKARKE -  VABLJENI K SPLETNI AVKCIJI SLIK

                                                                                                                                                                                                                                                     »S ČOPIČEM SLIKAMO NASMEHE«                                    https://avkcijaslik.si/K sodelovanju vabimo likovne ustvarjalce - slikarje in slikarke, člane in članice likovnih društev in vse slikarske zanesenjake, da se pridružite  in podprete humanitarni projekt, ki ga v prazničnem zadnjem mesecu leta začenja Lions Klub Maribor Zarja.


Dragi ustvarjalci, vabimo vas, da postanete del dobrodelne zgodbe tako, da velikodušno podarite svoje likovno delo - sliko za dober namen - in sodelujete v slikanju nasmehov na obrazih otrok.


Z avkcijo prispelih likovnih  del želimo zbrati  sredstva za nakup računalnikov in
v domove otrok, letos predvsem šolarjev,  prinesti najbolj zaželena in potrebna darila – računalnike. Tako jim bo vsaj delno omogočeno enakopravno vključevanje v učni proces.


Izkazalo se je namreč, da je v trenutni slovenski stvarnosti eden večjih problemov zaprtje šol, v povezavi s tem pa šolsko delo od doma. Pomanjkanje ustrezne opreme za šolanje  na daljavo  menda samo v Mariboru kar 200  (dvesto!) učencem oziroma dijakom onemogoča enakopravno  vključevanje v učni proces. Članice LK Maribor Zarja smo se odzvale klicu na pomoč, zato želimo v dneh pred prazniki poskrbeti za bolj mirno pričakovanje naslednjih tednov pouka na daljavo.


 V klubu smo večji nakup računalnikov že izpeljale. Na javno prošnjo ravnateljice OŠ Zg. Kungota smo s pomočjo podjetja Comtrom desetim osnovnošolcem že zagotovile potrebne računalnike, ki so jim bili podarjeni  v trajno last. A prošnje z mnogih šol še kar prihajajo, zato bi  na podoben način rade pomagale tudi njim.

Seveda so za vse nakupe, ki jih kot klub izvedemo, potrebna denarna sredstva. Veliko jih Lions klubi zberemo z dobrodelnimi akcijami, precej pa nam jih vsako leto namenijo posamezniki in podjetja, za kar smo iskreno hvaležni. Tako lahko tudi po njihovi zaslugi pomagamo mnogim, ki pomoč potrebujejo.

Zdaj kličemo na pomoč v našem klubu.

Z velikodušnim darovanjem svojega likovnega dela, spoštovani umetniki in umetnice, sodelujete v avkciji in tako podprete našo dobrodelno akcijo. Vse podarjene slike bodo predstavljene n https://avkcijaslik.si/, skupaj z njimi pa tudi vi, ustvarjalci in ustvarjalke.

Kot vse dobromisleče ljudi tudi članice Lions kluba  Maribor Zarja bogati misel, da  lahko po svojih močeh pridenemo kamenček v bolj spodbudno  sliko  trenutne stvarnosti.  Prelep je občutek, ko nekoga prijetno presenetimo, ga obdarimo  in prižgemo iskrico veselja v očeh ter narišemo-naslikamo nasmeh.

 V pričakovanju vašega prijaznega odziva in prispevkov smo za stike dosegljive na

lkzarjamb.avkcijaslik@gmail.com ali  na tel. št. 051 337 335 (članica kluba Jolanda Tičar).

PODARITE  SLIKO, PRIDRUŽITE SE DOBRODELNI SPLETNI AVKCIJI SLIK!

DAJANJE BOGATI ČLOVEKA!
                                                                                          Predsednica

                                                                                                                                      Edita Toplak Benko